tirsdag 28. februar 2012

Muuto

Endeleg, etter mykje styr, har "The Dots" frå Muuto komt seg opp på veggen i gangen. Desse bestemte eg leeenge før vi flytta inn at eg skulle ha. Problemet var berre å få dei til å hengje på gipsvegg! Tilslutt fekk dei komme i sitt rette element, på vegg! Eg er veldig happy med dei!

7 kommentarer:

  1. Hei på deg :) Jeg har lenge hatt lyst på Muuto-dottene, men har ikke somla meg til det enda, blandt annet pga gipsvegg i heimen... Så, googlet muuto-dots og gipsvegg, og fant blandt annet dette innlegget ditt ;) Mitt spørsmål er altså; hvordan gjorde du det? :D LITT sent ute med mitt spørsmål mtp at det er ett år siden du monterte dine, og jeg har vel vært så sen med å anskaffe meg disse knaggene at de snart er "helt ut", men jeg elsker de fortsatt...liker du fortsatt dine? ;)
    Vh Kine

    SvarSlett
  2. Heisann! Ja, muuto dots på gipsvegg er ikke så enkelt. Jeg gjorde som du, googlet litt, men fant ikke noe, så flott at mitt innlegg kunne være til hjelp.
    Vi hengte de to største på "standardverket", og på resten brukte vi gipsanker. Her måtte vi være to stykk for å få til dette. En måtte skru, mens den andre måtte holde igjen for å få ankeret til å ekspandere....litt vanskelig å forklare, bare spør dersom det var uklart! Vi passer på å ikke overlesse de med klær, blir mest brukt til "pynt"
    Men vel verdt det, for jeg elsker de !
    Klem Stine

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Stine, Hvilke type gipsanger brukte dere, dimensjon ?

      Slett
  3. Hei,

    Jeg har kjøpt muuto dots, og gipsplugger på Clas Ohlson. Med friskt mot forsøkte jeg meg på neste steg, putte plugg inn i veggen og skru dottsen inn... Men det gikk ikke så lett, hvordan gjorde du det? Og har du noen tips? (Pluggen min går bare rundt og rundt inne i hullet). Hvilke gipsskruer brukte dere.?

    Therese

    SvarSlett
  4. Følgende oppskrift fungerte for meg:

    1. Kjøp 8mm vanlig gipsplugg
    2. Borr hull på 8mm
    3. Sett inn gipsplugg
    4. Sett medfølgende skrue inn i Dotsen
    5. Skru Dotsen inn i pluggen i veggen

    SvarSlett
  5. Hmmm. Finner ikke helt ut hva som menes med 'vanlig' gipsplugg.

    Prøvde dem som slås og deretter skrus inn med grove gjenger. Når jeg skrudde inn en Dots løsner pluggen bare grunnet motstand og pluggen sitter ikke. Link til en gipsplugg dere har brukt ?

    SvarSlett
  6. Monterte akkurat flere Dots i gipsvegg. Brukte GeeFix bestilt på Amazon. Dette fungerte fint. Vil dog anbefale å borre gjennom senter av GeeFix-festet etter det er montert med et 4mm borr. Ellers blir det veldig stramt å skru inn Dots, og en av mine Dots røk i skruefestet av denne grunn.
    Forøvrig er basen på minste Dot bittelitt mindre enn GeeFix-festet, så da blir det ca 1mm hvit plast synlig rundt basen

    SvarSlett